Държавата се готви за всички варианти по кризата с КТБ

24468
Държавата се готви за всички варианти по кризата с КТБ

Към момента няма постигнато споразумение между държавата и инвеститорите, заявили желание към рекапитализирането на Корпоративна търговска банка (КТБ). Преговорите по въпроса текат от няколко седмици. Информацията съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

С проекта за актуализация на бюджета държавата дава картбланш за всички възможни сценарий за поставената под специален надзор банкова група.Повечето от тях струват пари. Най-евтиният вариант остава спасяването с пари на частни инвеститори.

Местан поиска международно разследване за КТБ

За да се изясни ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), трябва международно юридическо лице за финансово разузнаване да пр...

Според финансисти обаче държавата се подготвя и за най-черния сценарий – национализация. Той ще струва до 6 млрд. лв. Икономистът Владимир Каролев коментира, че държавата може да се наложи да вложи между 4,3 и 4,4 млрд. лв., за да покрие всички депозити.

Според финансовото министерство е възможно оценката за състоянието на трезора да е готова в началото, а не в края на октомври. Съдбата на трезора ще стане ясна месец по-късно.

Същевременно, от финансовото министерство смятат, че не е изключено още през ноември да започне частично изплащане на депозитите в КТБ. Така или иначе, решение на кризата с трезора може да има едва след като е налице работещ парламент.

По-рано днес вложители в поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ) отново се събраха на национален протест пред сградата на Българска народна банка (БНБ) в София.

Вложители в КТБ заплашиха да бламират изборите

Вложители в Корпоративна търговска банка заплашиха, че ще бламират изборите на 5 октомври, ако БНБ не поеме конкретни ангажименти към х...

Недоволните имат две основни искания. Едното е управителят на централната Иван Искров да подаде оставка, а другото им искане е незабавно банката да бъде отворена и оздравена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com