Държавата дава 4 месеца на строителя да завърши лот 4 на "Струма"

18008
Държавата дава 4 месеца на строителя да завърши лот 4 на "Струма"
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ще се направи проверка на строежа на лот 4 на автомагистрала "Струма". Информацията съобщи в ефира на БНР министърът на транспорта и информационните технологии  Николина Ангелкова.

Тя добави, че ако строителят има желание за работа, е необходимо за неповече от 4 месеца да бъде завършен участъкът между Сандански и ГКПП Кулата.

Срути се тунел на АМ "Струма", пострада 46-годишен работник

46-годишен работник пострада при срутване на тунел от строителството на ЛОТ-2 на автомагистрала "Струма" край град Кочериново. Срутван...

"Никой от нас не иска догодина всеки месец да преговаряме със строителя и всеки месец да договаряме някакви анекси. Ние ще си приберем гаранцията. По принцип е 10%", категорична беше Ангелкова.

В момента се провеждат разговори с изпълнителя и се активират клаузите в договора. При проверката на място управляващият орган ще реши дали предписанията са изпълнени, или не. Ако не, договорът се прекратява.

"Не може да чакаме повече, защото трябва да стартира процедурата, новата обществена поръчка да бъде обявена, да бъде проведена, като мине зимата, да започне, да се довърши строителството", коментира министърът. 

Лот 4 на магистралата трябва да бъде завършен до месец октомври тази година. Това стана ясно по време на инспекцията на тогавашните министри на регионалното развитие Десислава Терзиева и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. В края на юни двама провериха напредъка на строителните дейности, както и археологическите работи на три археологически обекта по трасето.

Магистрала "Струма" трябва да е готова до 2022 г.

Основни приоритети по ОП „Транспорт“ са АМ „Струма” и „Хемус“ в Южна и Северна България. Всички про...

В началото на септември служебният министър на транспорта обяви, че участъкът, който трябва да свързва Сандански с границата, е квалифициран като „високорисков“. Агенция „Пътна инфраструктура”, която е бенефициент по проекта, прави редовни проверки по искане на транспортното министерство, обясни служебният транспортен министър. Последната направена от АПИ проверка показа, че дейностите в участъка са замразени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com