Дъждовна и топла сряда

9313
Дъждовна и топла сряда

Днес ще бъде облачно с валежи, след обяд в цялата страна. Очакват се значителни количества - в повечето райони между 10 и 15 л/кв.м, а на отделни места - до 30 л/кв.м. В Южна България ще има и гръмотевици.

В източната половина от страната ще продължи да духа до умерен вятър от изток-югоизток, а в западната - вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури между 12° и 17°, в София около 12°.

И днес ще е топло, но следобед ще вали

Днес увеличението на облачността от запад-югозапад ще продължи, но над Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи пре...

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов.

Над Черноморието времето ще бъде облачно, постепенно ще завали дъжд. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1700-1800 метра – от сняг.

Има условия за значителни валежи, в Рило-Родопската област придружени от гръмотевици. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика