Добрев предлага енергийни промени, без да знае как ще се реализират

13109
Добрев предлага енергийни промени, без да знае как ще се реализират
Снимка: БГНЕС

Чрез промените в Закона за енергийна ефективност ще се подава информация не само за за изразходваното количество енергия за месец, но и почасово. Това каза председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев пред журналисти в Народното събрание.

Той обаче се затрудни да отговори как ще става почасовото отчитане при положение, че в момента електромерите нямат техническа възможност за извършване на такова.

ГЕРБ предлага да отпаднат преференциалните цени за изкупуване на зелена енергия

ГЕРБ ще внесе предложение за промяна в Закона за енергетиката, с която да отпаднат преференциалните цени за изкупуване на т.нар. &bdquo...

„Не мислим да правим подмяната на електромерите задължителна за електроразпределителните дружества, защото те ще поискат разходи за това“, отбеляза Добрев.

По думите му едно от електроразпределителните дружества вече е сменило 20% от електромерите с такива, които в реално време показват консумацията на електроенергия тя може да се следи в реално време. По думите му това електроразпределително дружество е открило, че е по-ефективно да се отчитат електромерите дистанционно вместо да наема „цяла армия от инкасатори”, които да проверяват електромерите.

"С измененията всеки ще може да прецени кога му е най-голямата консумация, дали това му е удобно или не, за да може да пренасочи консумацията на уредите в друга часова зона, например да премине на използва на нощна енергия", каза Добрев.

Тази информация може да идва с фактурите, но отделно от сметките според директива на ЕС. „Не става въпрос за фактуриране на по-дълъг период или за по-високи цени. Става въпрос за предоставянето на информация за всяко едно домакинство в различните часове на денонощието“, допълни Делян Добрев. Той посочи, че трябва да вървим към нови електромери малко по малко.

Сдруженията за санирането няма да поемат други задължения

Етажната собственост трябва да има сдружение, за да може да има юридическо лице, което да общува с общината. Сдружението си остава един...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика