Десислава Танева: Подкрепихме фермерите с 1,2 млрд. лв.

15442
Десислава Танева: Подкрепихме фермерите с 1,2 млрд. лв.
Снимка: БГНЕС

С 1,2 млрд. лв. бяха подкрепени земеделските стопани от 1 януари тази година. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева в предаването на „Лице в лице” по BTV.

Тя уточни, че 1 млрд. лв. от тази сума са били за така наречените директни плащания, които вече са били изплатени през януари.

Износът обхваща 16 на сто от целия добив на дървесина у нас

От 10 март е наложен тримесечен мораториум върху износа на дървесина, заяви в Сливен, министърът на Земеделието храните Десислава Танев...

„До Великден ще разплатим и преразпределителното плащане, което остана”, посочи министър Танева.

„Сегашният закон за храните е остарял, той е приеман преди приемането на страната в ЕС и е актуализиран във връзка с някой аргументи”, каза Танева.

Тя каза още, че когато има приемственост на това Министерство на земеделието и храните, във време, което това е необходимо, ще бъде отчетен ръст и ще бъдат достигнати стойности, които е имало до 1990 година.

„Когато през 1990 година се ликвидира земеделието чрез ликвидационни съвети, мисля че тогава трябваше да си зададем въпроса, какво ще стане с едно добре развито животновъдство, когато се върнат по 2-3 крави на човек, който не се е занимавал от много време с отглеждането на крави”, посочи Танева.

Танева: Над 207 000 дка земеделски площи са пропаднали в края на 2014 г.

За наводненията в края на 2014 г. имаме получени протоколи от експертните комисии за пропаднали земеделски площи в размер малко над 2...

Министърът обясни, че от понеделник БАБХ започва тематични проверки по отношение на качеството на предлаганите храни и меса във всички търговски обекти и вериги.

„Надяваме се, че мерките, които сме взели ще доведат до гарантирано използване на качествени храни, за да няма проблем по празниците. Мога да обявя и една инициатива в лицето на МЗХ и Столична община с г-жа Йорданка Фандъкова, на 4 –ти април ще открием фермерски пазар на пазара „Иван Вазов”, където ще могат да бъдат намерени прясно заклани агнета”, заяви министър Танева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика