Десетократното увеличение на санкциите за ЕРП-тата - "сериозно се обмисля"

16436
Десетократното увеличение на санкциите за ЕРП-тата - "сериозно се обмисля"
Снимка: БГНЕС

Съвсем сериозно обмисляме подобна мярка. По този начин председателят на енергийната комисия и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Той добави, че вероятно ще бъдат въведени и други промени в законодателството.

Те трябва да станат факт до средата на годината. С промените до края на годината недоволните трябва да имат право да избират друг доставчик, беше обяснено в ефира на bTV.

"Енерго-про" не вижда грешка в отчитането на сметките за ток

Наредбата, която определя правилата за отчитане на потреблението на ток излезе виновна за невъзможността на „Енерго-про” да...

По повод проблемите с "Енерго-про" и сметките за ток, Добрев обясни, че подобен казус не съществува с ЧЕЗ и ЕВН. От енергийното дружество, което обслужва района на Варна и Североизточна България, не са дали смислен отговор за неспазването на периода за отчитане.

НС не отнема и дава лицензи. ДКЕВР е компетентната. Ако има толкова фрапантни нарушения, те ще го направят. По този начин Добрев отговори на въпрос дали може да се стигне до отнемане на лицензи. Той подчерта, че е по-важно да се задвижи либерализацията и да спрем да се оправдаваме с дългосрочните договори. 

По-рано днес стана ясно, че наредбата, която определя правилата за отчитане на потреблението на ток, е виновна за невъзможността на „Енерго-про” да не спази отчетния период от 31 дни.

Според представителите на дружеството, които се изказаха пред парламентарната енергийна комисия, „Енерго-про” е направило междинен отчет, за да може да се вмести в срока от 31 дни по чл. 3, ал. 4 от Наредбата за правилата за отчитане на потреблението на ток. Беше припомнено, че при промяната на наредбата и вкарването на срока от максимум 31 дни за отчет, е било препоръчано от експерти от ДКЕВР да се прави междинен отчет и тази възможност е предвидена в Наредбата, определяща правилата за отчитане на потреблението на ток. Използвахме опцията за междинен отчет, за да не изпуснем срока от 31 дни, казаха от „Енерго-про”.

С решение на Варненския окръжен съд "Енерго-про" вече е глобено

Влязлото във фокуса на общественото внимание електроразпределително дружество "Енерго-про" е глобено с 25 хил. лева след решение на Вар...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика