ДКЕВР намазва огромно увеличение на заплатите при нов енергиен закон

25924
ДКЕВР намазва огромно увеличение на заплатите при нов енергиен закон
Снимка: БГНЕС

Председателят и членовете на ДКЕВР ще получат страхотно увеличение на заплатите, ако бъдат приети обявените за обществено обсъждане днес поправки в Закона за енергетиката, които могат да бъдат видени на сайта на МИЕ.

В чл. 12г (1) пише следното: Председателят на ДКЕВР получава месечно възнаграждение в размер на 95 на сто от пет средни месечни заплати на наетите лица по трудово и по служебно правоотношение в сектора „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и газообразни горива” съобразно данни на Националния статистически институт. В точка 2 пише същото по отношение на членовете на ДКЕВР, като единствената разлика е, че месечното им възнаграждение е 90% на сто от пет месечни заплати в същия сектор.

МИЕ предлага ДКЕВР да се раздели на 2 и да се назначава от парламента

Основна цел на промените в Закона за енергетиката е подобряване дейността и независимостта на Държавната комисия по енергийно и водно...

В момента председателят на Комисията взема 93% от три средни месечни заплати, а членовете на ДКЕВР получават 85% от три средни месечни заплати в сектор "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и газообразни горива" по данни на НСИ.

Сметката показва, че при сегашното положение шефът на ДКЕВР взема малко над 4452 лева, а при новото ще взема малко над 7488 лева. За членовете на ДКЕВР заплатата сега е малко над 4069 лева, а при новото положение ще е малко над 7094 лева.

Сметките са направени при последно изчисленото състояние на средната заплата в сектор "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и газообразни горива" от НСИ. Там последната обявена средна заплата е за юни тази година т.е. края на второто тримесечие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика