ДКЕВР констатира нарушение на Енерго-про

21508
ДКЕВР констатира нарушение на Енерго-про
Снимка: БГНЕС

Въпреки че трябваше да бъде взето в понеделник, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е взела решение по отношение на големите сметки за ток във Варна. Това става ясно от информация на сайта на регулатора.

Бяха констатирани несъответствия между утвърдените от ДКЕВР Общи условия и тяхното прилагане от страна на лицензираните дружества „Енерго-Про Мрежи” АД и „Енерго-Про Продажби” АД, обясняват от ДКЕВР.

ДКЕВР отложи решението си за "Енерго Про"

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи решението си за това дали да наложи глоба на електроразпределителното...

Обявеният график за отчет на електроенергия в издадените за месец декември 2014 г. фактури не съвпада с реално извършения от дружеството междинен отчет. Клиентите не са били своевременно информирани за промяната на графика, съгласно чл. 23, ал. 1 от Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на „Енерго-Про Мрежи” АД.

В изпълнение на разпоредбите на Закона за енергетиката и нормативната уредба, на дружеството ще бъде връчен Констативен протокол.

Във вторник електроразпределителното дружество "Енерго-про" е глобено с 25 хил. лева след решение на Варненския окръжен съд. Санкцията се налага след жалба от Комисията за защита правата на потребителя.

Причината за глобата са неравноправни клаузи в Общи условия на ЕРП-тата.

"Енерго-про" не вижда грешка в отчитането на сметките за ток

Наредбата, която определя правилата за отчитане на потреблението на ток излезе виновна за невъзможността на „Енерго-про” да...


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика