Цветан Василев продължава да губи бизнес територия

41634
Цветан Василев продължава да губи бизнес територия
Снимка: БГНЕС

Постепенното отдръпване на Цветан Василев на всички нива на бизнеса му в България продължава. Поредните отстъпления са от „Петрол” и БТК, твърдят „Труд” и Агенция ПИК.

В „Петрол” партньорът на Василев – Гриша Ганчев, е организирал акционерно заседание, за да може да овладее изцяло властта в компанията.  Гриша Ганчев влезе в компанията чрез „Корект фарм” и има 18% в „Петрол” АД, твърди „Труд”. „Корект фарм" е поискал свикване на извънредно общо събрание на акционерите на 17 септември, показват документи, публикувани в Търговския регистър. Фирмата е придобита от Николай Гергов, за когото се твърди, че е подставено лице на Ганчев. Гергов купил фирмата за 5000 лв. след натиск от страна на Ганчев. Преди това тя се контролираше от Цветан Василев.

Б. Сарафов: Надявам се Цветан Василева да се предаде, след като твърди, че е невинен

Надявам се Цветан Василев да се предаде, след като твърди в многобройните си изявления, че е невинен. Нека тогава да се предаде и да до...

„Корект фарм" предлага на 17 септември акционерите в„Петрол"да освободят досегашния надзорен съвет на дружеството в състав Трая н Кършутски, „Корект фарм" и „Алфа Кепитъл". На тяхно място ще се гласува избирането на фирмите „Петрол Корект" и „Петрол Асет Мениджмънт , както и на Иван Войновски.

Междувременно Цветан Василев вече не е член на Надзорния съвет и на БТК. Той е освободен още на 31 юли, а на негово място влиза адвокат Владимир Пенков, който се смята за приближен до Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com