Цветан Василев готвел пресконференция, която "ще срине" България?

61696
Цветан Василев готвел пресконференция, която "ще срине" България?

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е заплашил, че ако бъде приет законопроект на ДПС за КТБ, той ще направи специална пресконференция в Белград, на която ще разкрие всички зависимости на многото политици, имащи отношения с КТБ.

Според информация на Агенция ПИК Василев се заканил, че компроматите, които ще изнесе, ще разтърсят България. На евентуалната специална пресконференция щели да присъстват само БНТ, Нова телевизия и bTV. Източници на Actualno.com също потвърждават, че сред стария политически елит има доста големи притеснения от Василев и възможностите му да разкрие сериозни задкулисни схеми.

БНБ: EPIC представлява само Цветан Василев от сегашните акционери в КТБ

Консултантската компания ЕPIC не е представила в БНБ документи, удостоверяващи, че представлява акционера VTB Capital. Това заявяват от...

Междувременно Делян Пеевски, който е един от авторите на въпросния законопроект, даде коментар пред ПИК.

"Няма да се поддам на заплахите на Цветан Василев. Както и преди съм казвал този човек за мен не съществува. Аз и моите колеги от ДПС ще внесем законопроекта за КТБ на всяка цена още в първия ден на новото Народно събрание. Ще поискаме да се стигне докрай в разплитането на възела кой открадна парите на вложителите от КТБ".

Припомняме, че на 20 октомври трябва да излезе одитният доклад на квесторите, които правят вече четири месеца проверка на КТБ. Бившият финансов министър Муравей Радев предположи, че дупката в КТБ ще е под 1 млрд. лева, но други слухове говорят за дори над 3,6 млрд. лева. Засега срещу собственика на банката Цветан Василев има обвинение за длъжностно присвояване на 206 млн. лева от банката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com