Цонев заплаши: Знаем, че се готви разграбване на КТБ, следим

32239
Цонев заплаши: Знаем, че се готви разграбване на КТБ, следим
Снимка: БГНЕС

Позицията ни за КТБ е много ясна и категорична. Тази позиция е продиктувана от три принципа. Това посочи депутатът от ДПС Йордан Цонев относно ситуацията в КТБ.

Първият принцип е да има максимално бърз достъп на вложителите в КТБ до парите им – вложителите с гарантирани влогове. Внесохме предложение това да стане до 21 август, но това беше отхвърлено по процедурно предложение, каза Цонев.

От ПФ питат Чобанов каква е гаранцията му като бивш финансов министър, че случаят КТБ няма да се повтори

Каква е гаранцията ви, господин Чобанов като бивш финансов министър, че случаят КТБ няма да се повтори с други банки. Този въпрос задад...

В същото това предложение беше посочено да се разкрият имената на всички вложители, които са задължени да подават декларации по Закона за имуществото на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности. Ако нещо не може да се види, трябва да се направи всичко възможно да се види. Ако обаче се окаже, че след като международен одитор и разследващи фирми не открият нищо, то значи нищо не съществува – след като се стигне до дъното, като се разследват всички парични потоци. Знам, че това ще отнеме на мнозина в парламента възможността да използват и името на г-н Пеевски като оправдание, но това е нашето разбиране, посочи Йордан Цонев.

Такъв удар през Прехода не е понасян – криминален удар. През 1997 година обезценката от всички банкови фалити беше малко над 2 млрд. лева. А тук имаме над 4, дори 5 млрд. лева обезценка. ДПС предлага да се разплете моделът „КОЙ” – хайде да го направим, да приемем внесения от мен и г-н Пеевски закон, подчерта Цонев.

Поздравявам разследващите журналисти от вестник „Капитал”, който изкара схемите със свързани лица в КТБ. От там тръгна разплитането на случая, а не от медиите на г-н Пеевски. Когато ще говорим за задкулисието, ще говорим с факти, ще говорим с имена, заяви Цонев.

Оттук нататък ДПС ще следи внимателно какво ще прави синдикът, когато има процедура по несъстоятелност на КТБ. Имаме подозрение, че сегашният директор на Фонда за гарантиране на влоговете има връзки „с един кръг в парламента” и вече се подготвя изкупуване на активи на КТБ на безценица. Предупреждавам – ще видите кой е искал фалитът на КТБ, кой е организирал протести и защо, завърши Цонев.

Кънев стисна ръката на Борисов заради КТБ

Благодарих и стиснах ръката на Бойко Борисов. Той каза много разбираемо повечето неща, които исках да кажа. Това заяви по време на днеш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика