Citibank и Deutsche Bank са двете опции за заем за БЕХ

6504
Citibank и Deutsche Bank са двете опции за заем за БЕХ

Две са банките, които изявяват готовност да дадат заем до 250 млн. евро на "Български енергиен холдинг" (БЕХ), предаде БГНЕС.

И двете банки са утвърдени имена  - Citibank и Deutsche Bank. Те са подали оферти и за облигационната емисия. Останалите кандидати за пласирането на облигациите, но без шанс за кредит, са J.P. Morgan, HSBC, Societe Generale и Goldman Sachs.

8 са подадените оферти, отговарящи на условията на БЕХ, за осъществяване на правни консултации на дружеството във връзка с пласирането на облигационната емисия. Допуснатите кандидати са: White&Case LLP, Herbert Smith Freehills, Latham&Watkins LLP, Clifford Chance LLP, Ashurst LLP, Allen&Overy LLP, Cleary Gottlieb Steen&Hamilton LLP и Freshfields Bruckhaus Deringer LLP.

Сега въпросът е кой от двата варианта ще избере БЕХ. Едната възможност е да предпочете по-лесният с взимането на кредит, където кандидатите са малко и цената на заема може да е по-висока. Втората е облигациите, които са по-сложни като инструмент, но може да са финансово по-изгодни. Изборът трябва да бъде направен скоро, тъй като средствата са необходими за рефинансирането на кредита от 195 милиона евро, който НЕК взе от BNP Paribas за проекта АЕЦ "Белене". Падежът на заема е след по-малко от два месеца, на 12 май тази година.

Делян Добрев: 250 млн евро кредит ще получи НЕК

Процедурата за получаване на кредит от Националната електрическа компания вече е стартирана. Това съобщи министърът на икономиката, ене...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com