Чуждата фирма за банковите фалити проверява 20 кредита от КТБ

10897
Чуждата фирма за банковите фалити проверява 20 кредита от КТБ
Снимка: БГНЕС

20 кредита от Корпоративна търговска банка (КТБ) се проверяват от международната фирма за разследване на банкови фалити. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците в банката, информира БНР.

Проверката е концентрирана върху получателите на заемите и свързаните с тях хора.

НС прие окончателно отпадането на банковата тайна за КТБ

Народното събрание прие окончателно на второ четене промени в Закона за кредитните институции, които имат за цел отпадане на банковат...

Експертите от фирмата за разследване на банкови фалити, които разследват Корпоративна търговска банка, са събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването. От отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата е използвала и електронна технология за проследяване на финансови потоци. Тъй като почти всичко в отчета е заличено заради банковата тайна, конкретни резултати към момента не се оповестяват. Ясно е единствено, че през седмицата разследващите са се концентрирали върху 20 неизплатени кредита, получателите им и свързаните с тях хора.

Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на Корпоративна търговска банка. Целта е да се предостави информация за съдебно-счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката.

Миналата седмица синдиците са поискали допълнителни указания от Българска народна банка (БНБ) във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ.

Припомняме, че миналата седмица Народното събрание прие окончателно на второ четене промени в Закона за кредитните институции, които имат за цел отпадане на банковата тайна за банки в несъстоятелност. Поправките бяха изготвени от временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около фалита на Корпоративна търговска банка.

Счетоводната експертиза по делото КТБ се забавила, понеже нямало пари за експерти

Последното, което се очаква по делото КТБ, е назначаването на счетоводната експертиза. Всичко друго е сърбано. До края на месеца ще б...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика