Централната банка: До 20 ноември ще има решение за КТБ

21555
Централната банка: До 20 ноември ще има решение за КТБ

До 20 ноември ще стане ясно какво ще е бъдещето на Корпоративна търговска банка. Това заявява подуправителят на БНБ Димитър Костов в интервю за "24 часа".

По думите на Костов, за да започне отново банката да извършва дейност, трябва да се намери баланс между интересите на вложители, акционери и данъкоплатци.

Искров поиска извинение от Вежди Рашидов

Управителят на БНБ Иван Искров поиска извинение от Вежди Рашидов в писмо, което е публикувано на сайта на БНБ. "Ако не можете да пред...

Подуправителят на БНБ съобщава още, че централната банка обмисля възможността всички български трезори да бъдат подложени на независим външен одит.

По-рано днес стана ясно, че България официално е поискала екстрадирането на Цветан Василев от Сърбия. Банкерът е с наложена от съда в Белград мярка за неотклонение "подписка", която го задължи да се явява всеки ден в полицията за подпис. Международният му паспорт бе иззет.

При явяването си в полицейското управление в Белград, Василев заяви, че Иван Искров и Пламен Орешарски са марионетките. "Върху мен се оказва неуправляем по своята сила политически натиск. Нямам сигурност за нищо", заяви още Василев. На въпрос от къде идва натискът, банкерът отвърна: "Попитайте Искров, попитайте Орешарски – те ще ви кажат". Дали те са основните – Василев заяви: "Не, Орешарски и Искров са марионетките". Цветан Василев не коментира и каква е ролята на главния прокурор Сотир Цацаров, който излезе с инициатива по КТБ и предизвика недоумение сред мнозинството икономисти и финансисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика