Цацаров свиква днес среща за КТБ

25573
Цацаров свиква днес среща за КТБ
Снимка: БГНЕС

Очаква се в ранния следобед днес главният прокурор Сотир Цацаров да бъде домакин на среща по повод ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), информира БНР. 

В срещата ще участват представители на Експертния консултативен съвет, който бе създаден преди време за оздравяване на банката, както и представители на работодателските и синдикалните организации. Покани са изпратени и до финансови експерти.

12,5 млн. лв. на Община Сливен са блокирани в КТБ

12,5 млн. лева на Община Сливен са блокирани в Корпоративна търговска банка (КТБ). Сред тях са и делегираните средства от държавния бюд...

От Министерството на финансите не потвърдиха участието на министър Румен Порожанов.

Миналата седмица в интервю за БНТ главният прокурор коментира, че КТБ е била създадена и е работила с доста противоречиви практики от нормалното банково дело. По отношение на По отношение на упреците към прокуратурата, че прокуратурата не е влязла в КТБ, Цацаров заяви: "Първите действия бяха свързани със сигнали за неефективен банков надзор, а първите действия по разследването бяха свързани със сигнали за дейността на свързани фирми. Има адреси на управление, които са идентични със сгради на КТБ и това е отделен въпрос и е въпрос на онези, които са създавали цялата мрежа, през която финансовите потоци са текли, но да бъдем обвинявани че сме атакували банката… Може би след 2 години някой щеше да каже, че КТБ е била финансова пирамида и се е сринала и щеше да попита защо не сме направили нещо. Аз зная, че прокуратурата ще бъде укорявана и в единия, и в другия случай".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com