България иска мерки за отличаване на псевдофермерите

4688
България иска мерки за отличаване на псевдофермерите

Механизъм за отделяне на активните и реални фермери от псевдофермерите - това поиска България по време на поредното заседание на Европейския съвет по земеделие и рибрарство, посветено на реформите в Общата селскостопанска политика (ОСП).

Позицията на България, изразена от заместник-министър Снежана Благоева, е, че подобен механизъм ще е основата на по-високата ефективност в прилагането на директното подпомагане. Необходимо е дефиницията да бъде определена така, че да позволява изключването от подпомагане на неистински фермери, за които директното плащане не е обосновано.

Зелена ли е "зелената реформа"?

Европейското селско стопанство трябва да стане по-екологично. За тази цел аграрните министри от ЕС разработиха специален план. Според ...

Интересен момент е обаче, че страната ни иска списъкът с лица, които не следва да бъдат разглеждани като отговарящи на дефиницията за активен фермер, да не е задлъжителен. В случай че списъкът е задължителен, той следва да бъде изчерпателен, така както е изброяването на Европейския парламент.

Включването на изрично изброените в негативния списък на Европейския парламент субекти не би довело до затруднение при прилагане на разпоредбата от страна на България, увери Благоева, предаде БГНЕС.

Повече за Европейския съвет по отношение на ОСП научете в Expert.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика