Борисов нарежда електронно преброяване за "Белене"

6449
Борисов нарежда електронно преброяване за "Белене"

Референдумът по проекта АЕЦ "Белене" трябва да се проведе бързо и отделно от парламентарните избори.

Това заяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново.

Борисов каза, че ще нареди до провеждането на допитването, преговорите по проекта да бъдат спрени. "Трябва сега да се спрат всички преговори, защото след петък, когато Лили Павлова отчете над 500 000 гласа, а те как са ги събрали на всички стана ясно. Както си плащат за избори станишевите хора, така си плащат и за референдум, но имат много пари – плащат. Но така или иначе, спазвайки Конституцията, референдум трябва да се проведе.

Аз смятам, че трябва да се проведе максимално бързо при това положение, но дебатът трябва да бъде в парламента, експертен дебат и съответно да бъде много ясно разписан референдумът. Като се дадат 22 милиарда кой и откъде ще ги вземе, колко след това ще струва токът, след това какво прави електропреносната мрежа, къде ще се носи ядреното гориво, сиреч ще обременим хората с много експертни въпроси и ще е важно тогава българинът много внимателно да си направи сметката, когато си дава гласа "за" или "против", заяви Борисов.

Според премиера, на референдума за АЕЦ "Белене" би могло да се гласува по електронен път, за да се спестят пари. "Според мен, защо да не се тества по електронен начин да се направи, както преброяването беше направено и то много успешно, знаете над 50% ако не ме лъже паметта гласуваха по електронен път. Защо и сега да не го тестваме, което пък впоследствие да ни върши работа и за избори, и за други такива въпроси, които ще се решават", уточни премиерът.

По-рано днес президентът Плевнелиев настоя за провеждаване на референдум.

Редактор: Георги Иванов

Консултант на кандидат-инвеститора: Белене струва 8 млрд. евро

"8 млрд. евро е оценката за цялостната цена на проекта "Белене" в момента и в нея се включва всичко." Това каза Богомил Манчев, собстве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com