Борисов иска незабавна ревизия на бюджетите и на държавата, и на НЗОК

18603
Борисов иска незабавна ревизия на бюджетите и на държавата, и на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Задължително трябва да има актуализация на бюджета на Здравната каса. Също и на държавния. Ето, криеха се, криеха се, но на края вече не спорят – актуализация за целия бюджет заради сакралната дата 21. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Фокус".

По думите му той поръчал на Менда Стоянова и на други депутати от ГЕРБ да поискат отговори от Финансовата полиция относно ситуацията у нас.

Кворум в парламента има

Най-после кворум в парламента има. Регистрираха се 166 народни представители при необходими 121 депутати. Първата точка в програмата е...

"Йовчев, Лазаров и Писанчев изпращаха Жандармерия по банките, вдигаха шум като бесни. Сега да имат наглостта да казват, че ние сме виновни. Те всяка сутрин се опитват да ни сложат вина, а ние нямаме никаква вина. Седмици наред се упражняваха службите по повод две банки и създадоха огромно напрежение там", заяви Борисов. Според него банковият проблем все още не е решен.

"Искам да знам, с какви пари и откъде ще запушат дупката там в тази банка (КТБ - бел.ред) и ако не се актуализира бюджетът, как ще стане. Най-елементарни неща”, допълни Борисов.

На въпрос нали премиерът Пламен Орешарски е казал, че не са пипани парите за подобни ситуации, той каза: „А като ги пипнат и ги пратят на 21-ви там, откъде ще дойдат други там, където да защитят следващите там”. Припомняме, че преди време министър-председателят заяви, че предвидената ликвидност за банките вероятно няма да бъде използвана. 

"Искам да гарантирам банковата система, но виновниците тези недоразумения –Орешарски, Чобанов и компания трябва сега да си понесат отговорността и хората да им стане ясно. За съжаление парите за актуализация трябва да се вземат от джоба на всички българи. Вдига се дългът, задължават се поколенията с още 5 млрд. лева и се подпира резервът, за да бъдат хората спокойни", коментира политикът.

Борисов: Опасявам се, че ще продължат да фалират общини

Моите опасения са, че ще продължат да фалират общини. Управляващите ще продължат да създават и генерират несигурност и ще се опитат да ...

"Колкото е дупката толкова пари трябва да сложат на тази дупка, за да не се получи след това каквото и да било за гражданите. Как по-ясно да го кажа? Ако не се сложи резерв и се получи след това някакъв проблем, няма пари вече да се покрие за следваща банка”, каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика