Борисов: Столичното метро ще бъде пуснато в срок

28645
Борисов: Столичното метро ще бъде пуснато в срок

Ще има пари за столичното метро и то ще бъде пуснато в срок. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов. 

Той участва в инспекция на строителните работи в участъка от метростанцията при бул. „Александър Малинов” до метростанцията при бул. „Академик Балан”, част от трасето Младост І-Бизнес парка в Младост ІV. В нея частваха кметът на Столична община – Йорданка Фнадъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски.

Софийското метро ще получи 400 млн. евро от ЕС до 2020 г.

Проектът за разширение на софийското метро ще може да разчита на 400 млн. евро през програмния период 2014 г. – 2020 г. Новата Оп...

Столица, която има метро да аерогарата е съвременна, отчете Борисов, информира агенция "Фокус". По думите му работата на министър Московски е да продължат плащанията, така както сме поели ангажимент.

Във връзка със следващата ОП "Транспорт", премиерът обясни: Много е трудно да пуснем програмата „Транспорт”, не съм оптимист. Ще ви кажа следващия понеделник, когато отида в Брюксел, дали ще има политическо решение за България, защото всички проекти са изпуснати и то така са изпуснати и провалени, че няма оправяне.

Министрите бяха там (в Брюксел) и се върнаха с лоши новини. Надявам се по следващата седмица да имаме решение и да ни кажат на какво можем да се надяваме, но за столичното метро пари ще има. Така че от април месец само за този квартал (Младост IV), който е колкото един град – Пазарджик или Казанлък, ще имат възможност да ползват това съвременно съоръжение".

На въпрос относно обещано ново строителство в България, Борисов отговори, че не обещават, а показват. „Искам хората да знаят, че вече по готовата контактна мрежа се движат материалите за метрото и то ще бъде пуснато в срок – 23 и 24 април 2015 година”, коментира още Борисов.

Правят карта за влак и метро от Перник до София

Столична община и БДЖ ще разработят специална карта за влак и метро на перничани. Проектът се финансира по програма „Югоизточна Е...

По-рано тази седмица той изпрати трима свои министри в Брюксел, сред които и вицепремиерът Томислав Дончев, във връзка със спрените еврофондове заради нарушенията, допуснати в периода от 2010 до 2013 г. Самият Дончев призна днес, че 2014 г. е нулева за европарите. Той се надява това да не сполети и следващата 2015 г.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика