Борисов: Кабинетът Орешарски уби "Южен поток"

33020
Борисов: Кабинетът Орешарски уби "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Конфликтът между Русия и Запада има влияние за спирането на "Южен поток". Но от това, което министър-председателят Бойко Борисов е установил в Брюксел, може да каже, че правителството на Пламен Орешарски е спирало проекта, правило е процедури, които не са били одобрени и са видно неправилни. С една дума е направено всичко възможно, за да бъде убит проекта „Южен поток”.

Това стана ясно думите на Борисов в ефира на "Радио К2". Той честити рождения ден на медията. А водещата Илиана Беновска поздрави Бойко Борисов за 8-мия рожден ден на ПП ГЕРБ и пожела да бъдат полезни на обществото и да успеят да пречупят представата за това, че политиците се възползват от властта за своя употреба. 

Първанов убеден: Мога да преборя Борисов на президентски избори

"Ако предположим, че се явя на президентски избори, мога да ги спечеля. Който и да ми е опонент. Дори и срещу Борисов", заяви пред Нова...

Относно "Южен поток", Борисов бе категочичен, че „ както винаги, вината си е първо в нас – българите, а после във всички останали”. Той добави, че в Брюксел се е срещнал и с председателя на ПЕС и продължи, че заедно с Меглена Кунева и Ивайло Калфин са направили добри срещи, но оставя на анализаторите да определят доколко всичко е било успешно. „Когато знаеш, че си за кратко и всеки ден може да е последен в управлението, работиш на пълни обороти, хоризонтът може да стане и по-дълъг, отколкото очакваме, но както е казал народът – готви се за война, ако искаш да живееш в мир”, подчерта председателят на ГЕРБ. 

Борисов каза още, че между първия и втория му мандат са минали едва година и няколко месеца, като в този период има близо 4,5 милиарда неусвоени пари по европейските фондове и близо 9 милиарда разлика в дефицитите, от 0,48% до 3,8% в момента. 

"Сиреч експериментът „Орешарски” или експериментът да свалиш ГЕРБ от власт с нечестни средства, като аферата „Костинброд”, струва 9 милиарда нетна загуба и още толкова загуба от неусвоени пари, ако сега не успеем с Брюксел да ги договорим, така ще заминат в канала”, обобщи министър-председателят. 

Борисов продължи, че се надява да не се говори за мисии, а да се гледа трезво и прагматично, защото щетата от паузата в управлението на ГЕРБ е тази, че от давана за пример във финансово-икономическо отношение държава, в момента се чудим как да свалим дефицитите, за да се вместим в изискванията на Лисабонския договор. "Нека да благодарим на всички партии, които направиха компромис, включително и на опозицията, която към момента е остра, но в границите на нормалното и да се опитаме в този воден ад в момента, в катастрофалната икономическа и предвоенна ситуация, защото от времето на студената война не е имало такава остра криза между Русия, САЩ и Европа, така че всички да бъдем малко по-смирени и на този хубав празник – Никулден, на всички, които носят това име, на рибарите, на бургазлиите, пожелавам им да са живи и здрави, с много късмет, успех, пълни мрежи”, пожела Бойко Борисов. 

Борисов видя документите по "Южен поток", няма дългосрочен договор и финансов анализ

След разпореждане на премиера Бойко Борисов за предоставяне на пълната документация по "Южен поток", министърът на енергетиката Темен...

Лидерът на ГЕРБ каза още, че банкова криза няма да има и продължи с думите, че с милиардите, които вече са по сметките на обикновените хора и фирмите, които са били вложители в КТБ се доказва, че хората могат да бъдат спокойни за финансовата ни система и за банките. „На банкерите повече разум, по-малко лихви и да кредитират бизнеса”, пожела още министър-председателят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика