Близо 40 дизайнери са предложили продуктови проекти за „Българска мебел на годината“ 2016

9528
Близо 40 дизайнери са предложили продуктови проекти за „Българска мебел на годината“  2016

На 21 април по време на изложенията Техномебел и Светът на мебелите ще бъдат наградени най-добрите концепции

Българска група за дизайн, съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), проведе конкурс за продуктов дизайн Мебел на годината - Работилница за идеи 2015.

Техномебел и Светът на мебелите: Кои са важните цели в управлението на бранда

На 23 април по време на изложенията в Интер Експо Център ще се проведе форум с лектори от ИКЕА и ЛТУ Управлението на бранда може да ра...

Всички предложения ще бъдат разгледани от членовете на БКДМП (над 300 фирми) като потенциални продукти за производство, които да бъдат разработени след съвместната работа между дизайнери и производители.

Същевременно всяка от концепциите, произведена до следващото издание на изложенията Техномебел и Светът на мебелите 2016, вследствие от този конкурс може да участва в „Българска мебел на годината“ 2016

На 21 април ще станат ясни най-добрите концепции от всяка категория, които ще бъдат наградени в същия ден в 11.30 часа в Интер Експо Център. Те ще бъдат показани и в изложба в рамките на изложенията – от 21 до 25 април.

Какво беше заданието?

Според условията на конкурса в него можеха да участват всички български дизайнери, като участието беше безплатно, а проектите се оценяват анонимно. Предложените проекти трябваше да са подходящи за масово производство, да бъдат продаваеми, с атрактивнa визия и оптимизирани за производство и транспорт. Продуктите трябваше да принадлежат, в някоя от следните категории –стол, маса, тапицирана мебел, корпусна мебел и аксесоар.

12 компании се надпреварват в конкурса Българска мебел на годината 2015

Дванайсет компании с общо 14 продукта се състезават за титлата „Българска мебел на годината 2015“, стана ясно след изтичане...

Дизайнът на участващите концепции трябваше да бъде нов и оригинален, неучастващ в друг конкурс, а самото производство зависи от споразумението между производителя и дизайнера.

Черга и изложенията

На 21 и 22 април от 11.30 часа в рамките на изложенията, на щанда на ЧЕРГА, посетителите ще могат да получат безплатно 3D сканиране и 3D принтиране. Целта е демонстрация и популяризиране на цифровите 3D технологии в България, както сред професионалната общност, така и сред широката публика.

Ще се сканира само лицата на желаещите, като може да се принтира върху подложка за ключодържател или с магнитче на задната част. Самото сканиране отнема по-малко от минута.

Освен това ЧЕРГА ще провежда презентациии дискусии за дизайна относно - практическото му приложение, ежедневните проблеми и решения, как се продава дизайн, как да се защити и кога и как да се участва в изложения. Посетителите ще могат да получат и безплатни консултации за интериорен и продуктов дизайн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика