Бившият шеф на ТВ7: Телевизията е загубен икономически проект

10569
Бившият шеф на ТВ7: Телевизията е загубен икономически проект
Снимка: БГНЕС

ТВ7 е загубен икономически проект. Това каза пред bTV бившият изпълнителен директор на ТВ7 Диляна Грозданова дни, след като съдия изпълнител опита да прибере сървъра на медията, която има големи задължения към КТБ.

"Няма никаква логика някой да върне дълговете и да развива телевизията", смята Грозданова. По думите й, ако това се направи, то това ще е друг, но не икономически мотив. Според нея инвеститор в медията може да бъде руският олигарх Константин Малофеев, смятан за близък до Владимир Путин и спряган за нов собственик на медията.

Иво Инджов: Ще паднем още по-долу в класацията на "Репортери без граници" заради ТВ7

През последните години ставаме свидетели как българските медии все повече се отдалечават от свободата на словото, към която се стремя...

Грозданова се върна по-назад – към момента, в който е напуснала ТВ7. "На Цветан Василев беше телевизията – дали пряко, или непряко. Обществена тайна е, че той взе ТВ7", посочи тя и допълни, че купувачът е имал изискване преговорите по смяна на собствеността да бъдат тайни.

"В телевизията, доколкото знам, са се излели 300 млн. лева. Това е огромна сума – представете си една телевизия с 300 милиона какво може да направи. Тя винаги е била на загуба, явно надеждата и желанието са били да служи, и служеше, като инструмент на тези, които бяха тогава в тандем – Цветан Василев и Делян Пеевски”, каза още Грозданова.

"На всички им харесваше да използват медията като оръжие", каза бившият изпълнителен директор. По думите й Василев, Пеевски и „всички властимащи по времето, когато се развиваше този етюд” са имали големи амбиции и са използвали медията като оръжие, а в същото време чрез високите заплати в TV7 дошли добри журналисти. Някои се оказаха не толкова добри, след като бяха готови да приемат поръчки, коментира обаче Грозданова.

По повод случилото се в сряда в сградата на медията, Грозданова беше категорична: „Не става дума за свобода на словото, става дума за пари, може би за показване на мускули, може би за желание за използване на този властови ресурс от други”.

Защо не ми е жал за TV7

Нямам навика да прощавам национални предателства. Затова и не ми е жал за TV7. Да, нахлуването на полицията не беше елегантен начин ра...

По думите й изпълнението на закона е било направено „като слон в стъкларски магазин”, но все пак „би трябвало да се подходи към всички длъжници на КТБ”.

В различни медийни публикации беше посочено, че няколко от най-големите български всекидневници също са разчитали на пари от КТБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика