Билетът за влак няма да поскъпва, уверява транспортният министър

9921
Билетът за влак няма да поскъпва, уверява транспортният министър
Снимка: БГНЕС

Цената на билетите за влак няма да се увеличават. В момента се работи по новия график за движение влаковете, който ще е в сила до края на тази и през следващата година. Това заяви в ефира на Нова телевизия служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова. Тя добави, че в момента се водят преговори с кредиторите на железопътния превозвач.

По повод инцидента от 19 август, Ангелкова беше категорична, че той няма нищо общо със случилото се на гара Калояновец. Припомняме ви, че тогава при отпътуването от гара Карнобат в 3,22 ч. през нощта влакът от Бургас за София бива насочен с редовен изходен сигнал по грешна линия към Лозарево от ръководителя движение на гарата. Само наблюдателността на машиниста предодвратява заплаха за живота и здравето на пътниците.

БДЖ: Поскъпването на билетите не стои на дневен ред

Темата за актуализиране на цените на билетите за пътуване с железопътен транспорт в момента не стои на дневен ред. Към настоящия момент...

Ангелкова коментира и положението с магистралите "Струма"  и "Хемус". Тя беше категорична, че и двата проекта са основен приоритет за следващия програмен период на ОП "Транспорт".

По отношение на магистралата, която трябва да свърже България Гърция, министърът обясни, че съоръжението трябва да бъде завършено до 2022 г. До тогава трябва да можем да пътуваме по магистрала между София и Сандански. Беше обяснено още, че в лот 3 през Кресненското дефиле ще строи тунел, тъй като това е най-екосъобразен вариант.

Автомагистрала „Хемус“ е основен приортитет, тя не подлежи на коментар, категорична беше Ангелкова. Тя допълни, че проектът ще бъде разделен на 3 части, които отново трябва да бъдат завършени до 2022 г. Общата им индикативна стойност е 780 млн. евро.

 

Подновяват преговорите с кредиторите на БДЖ

В средата на септември Министерството на транспорта ще поднови преговорите с кредиторите на БДЖ. Това обяви в Стара Загора служебният м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика