БСП: Нека българите да с нагласата да гласуват "за" АЕЦ "Белене"

6831
БСП: Нека българите да с нагласата да гласуват "за" АЕЦ "Белене"

Определящо за участието на българските граждани в референдума за развитието на ядрената енергетика ще бъде промяната на въпроса, който ще бъде зададен на допитването. Това каза в предаването "Неделя 150" говорителят на Националния съвет на БСП и заместник-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Найденов призова българските граждани все пак да участват в референдума, с нагласата, че гласуват "за" развитие на ядрената енергетика чрез изграждане на АЕЦ "Белене".

На референдума ще се гласува като на избори

На националния референдум на 27 януари за развитието на ядрената енергетика ще се гласува като на избори. Това съобщи за БТА говорителя...

"Инициативата тръгна с подписите на повече от 770 хиляди български граждани. Тази инициатива беше смачкана с подписите на 76 народни представители, които стартираха друга процедура. На практика това беше друг референдум и всъщност така се стигна до подмяната на въпроса на българските граждани. ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани, защото ако беше допуснат въпросът "Белене" и ако този референдум беше успешен, очевидно, че ГЕРБ щяха да получат един още по-звучен шамар. Защото щеше да бъде ясна разликата между тяхното решение да спрат проекта "Белене" и съответно нагласите на българските граждани да се изгражда проекта "Белене".

Датата 27 януари е последната възможна дата за насрочването на референдума и от тази гледна точка президентът Росен Плевнелиев е изпълнил своите конституционни задължения, каза още Ангел Найденов. Той посочи, че тази дата дава възможност за една по-продължителна информационна кампания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика