БНБ е поканила само определени от нея медии на пресконференцията си за КТБ

32674
БНБ е поканила само определени от нея медии на пресконференцията си за КТБ

На предстоящата днес пресконференция на Българската народна банка могат да присъстват само медии, предварително избрани и поканени от институцията. Очаква се днес БНБ да представи одита си за Корпоративна търговска банка.

Първоначално от пресцентъра на БНБ обявиха, че ще разпратят изявление на директора на финансовата институция до медиите и не се предвижда пресконференция. На уточняващ въпрос дали на срещата с Иван Искров все пак ще присъстват медии, от БНБ отговориха утвърдително. Оказва се обаче, че те са предварително избрани от институцията, съобщава БГНЕС.

Според информация на Actualno.com брифингът е достъпен само за големи национални медии - БНТ, БНР, Нова телевизия. В момента пред един от входовете на БНБ има опашка от журналисти, оператори и фоторепортери, които не се допускат в сградата. В същото време има списък с около десетина имена на журналисти, които ще могат да присъстват на изявлението на Иван Искров.

Практиката в определени ситуации да се канят само определени медии изобщо не е новост, а действията на БНБ са само част от плеяда от такива случаи.

През последния месец в страната се създаде голямо напрежение в банковия сектор. КТБ и "Креди Агрикол" са под специалното наблюдение на БНБ. Банкова атака пък имаше срещу Първа инвестиционна банка. След слухове за проблеми в състоянието й само за ден от нея бяха изтеглени 800 млн.лв. 

 

Оповестяват резултатите от одита на КТБ до края на седмицата

Днес изтича срокът от 10 работни дни за преглед на активите и пасивите на банковата група Корпоративна търговска банка (КТБ), възложен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com