БНБ е обещала да представи доклада за КТБ на 21 септември

22332
БНБ е обещала да представи доклада за КТБ на 21 септември

БНБ е обещала на прокуратурата на 21 септември да даде пълен доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви председателят на БСК и член на създадения през август Експертен съвет по проблемите на банковата група Сашо Дончев. Той взе участие в продължилата близо два часа среща при главния прокурор Сотир Цацаров, в която участваха още финансови експерти и икономисти.

юНа 21 септември изтича тримесечният специален надзор, под който беше поставена банката на 20 юни. В края на юли обаче Управителният съвет на централната банка поиска от изпълняващия длъжността подуправител по банковия надзор да внесе предложение за удължаване на срока. В Закона за кредитните институции има такава възможност като максималният срок е шест месеца.

Експерти: В никакъв случай не бива КТБ да се обявява в несъстоятелност

Няма никакви факти или данни, които да налагат КТБ да бъде обявена в несъстоятелност. Ако това се случи, биха възникнали изключително т...

Срокът за внасяне на предложение за удължаване на специалния надзор изтича утре, 10 септември, припомня Dnevnik.bg.

КТБ може да бъде възстановена с публични финанси, заяви председателят на стопанската камара след продължила близо два часа среща, информира БТА.

С всеки изминал ден оздравяването на банката става все по-трудно, коментира шефът на БСК. Той зададе въпроса дали ще чакаме деня, в който и публичните финанси няма да помогнат.

Очевидно е, че има умишлени действия срещу КТБ и организатори на тези действия. Така отговори Дончев на въпрос на БГНЕС какви са причините довели до дестабилизирането на банката. Според него и главният прокурор не знае още подробности, но при всички случаи става дума за пари.

Няма казус "КТБ", има казус "БНБ"

Все повече ситуацията около банковата криза в България отива към своето логично развитие. Крайно време е да започнем да наричаме неща...

Темата на срещата наистина е била КТБ и е била провокирана от изказванията на главния прокурор, които той е направил през седмицата. Идеята за днешния разговор е била на бизнеса, призна Сашо Дончев. Според него наистина не е нормално главният прокурор да влиза в ролята на медиатор и да събира различни становища и компетентни мнения.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика