БНБ: Докладът за състоянието на КТБ ще бъде представен на 20 октомври

27669
БНБ: Докладът за състоянието на КТБ ще бъде представен на 20 октомври
Снимка: БГНЕС

Управителят на БНБ Иван Искров не е поемал ангажимент за срока до 21 септември да представи доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка пред главния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщиха от БНБ.

От там припомниха, че докладът на одиторите трябва да е готов на 20 октомври и това е срок, който е публикуван на интернет страницата на Централната банка и официално обявен пред обществото.

БНБ е обещала да представи доклада за КТБ на 21 септември

БНБ е обещала на прокуратурата на 21 септември да даде пълен доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви пр...

На въпрос дали е имало среща между Искров, Цацаров и Порожанов днес и какви са резултатите от нея, от БНБ отговориха, че "Иван Искров не е поемал никакви ангажименти за сроковете, посочени от председателя на БСК Сашо Дончев, пред главния прокурор, когато и да са се срещнали", предаде Дарик.

Председателят на УС на БСК и изпълнителен директор на
"Овергаз Инк." Сашо Дончев не е упълномощаван за говорител на  БНБ. Това заявиха пред БТА от пресцентъра на БНБ по повод на  днешно изказване на Дончев. От БНБ заявяват, че казаното днес от Дончев не отговаря на истината. Дончев е коментирал по-рано днес, че управителят на БНБ Иван Искров е обещал пред главния прокурор Сотир Цацаров, че на 21 септември ще има нов доклад за състоянието на КТБ.

На сайта на прокуратурата също се появи опровержение на думите на Сашо Дончев след срещата при главния прокурор.

 

Само 10% от българите смятат, че банковите проблеми са в миналото

Българинът е загубил доверието си в банковата система след случилото се с КТБ. 54 на сто от хората у нас се притесняват, че може да въ...

"Ръководството на прокуратурата не е поемало каквито и да е ангажименти от името на управителя на БНБ, включително и относно конкретни срокове за действия от страна на Централната банка", пише в съобщението на прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика