БНБ: Депозитите през ноември са намалели

17880
БНБ: Депозитите през ноември са намалели

Депозитите в банките са намалели през ноември, отчитат от БНБ. Намаление има и при кредитите. От Централната банка подчертават, че това се дължи на изваждането на Корпоративна търговска банка от паричната статистика, след като лицензът й беше отнет през ноември, предаде БНР.

35 милиарда и 500 милиона лева са депозитите на домакинствата в края на ноември, отчитат от Централната банка. Спрямо същия месец на миналата година има намаление с 3,4 на сто. За сравнение, през октомври същия показател отбеляза увеличение с 8%.

Спокойна ситуация в първия ден на изплащане на влогове от КТБ

От днес, в срок от пет години, всички с гарантирани влогове в Корпоративна търговска банка, могат да получат парите си. Изплащането ста...

Кредитите в сектора са близо 18 милиарда и 500 милиона лева, като намалението спрямо миналия месец е незначително. Наблюдава се минимално увеличение при жилищните и потребителски кредити, но в сектора "други кредити" има понижение.

Данните не включват КТБ, която е извадена от статистиката заради отнетия й лиценз, подчертават от БНБ и допълват, че ако от данните за миналата година се извадят кредитите и депозитите на КТБ, при някои от показателите ще се отчете ръст.

Към края на октомври необслужените кредити са 10, 48 на сто с изключение на групата КТБ. От Централната банка определят като необслужени, кредитите, по които има просрочие над 90 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com