БЕХ отрича да има среща за споразумение за седми блок на АЕЦ Козлодуй

21223
БЕХ отрича да има среща за споразумение за седми блок на АЕЦ Козлодуй

В сградата на Българския енергиен холдинг няма среща за подписване на акционерно споразумение с Westinghouse за изграждане на седми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Това заявиха от пресцентъра на БЕХ, както и лично главният изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов.

Информацията беше разпространена, тъй като преди два часа на много медии бяха изпратени SMS-и за „спешна среща в БЕХ”. Към момента обаче чакащите пред сградата журналисти не са поканени, тъй като нямало среща и от БЕХ не знаели откъде е дошла информацията. "Нямам какво да ви кажа", отговаряше видимо изнервен и на висок тон на журналистите Генов.

Орешарски: Нужна е приемственост за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Кабинетът подкрепя проекта за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Това е национален проект и по него трябва да има приемственост между правите...

Факт е обаче, че журналистите видяха пристигането на Генов, както и на шефа на БЕХ Жаклен Коен плюс предшественика му Иван Йончев. Тръгнаха и слухове, че се готви подписване на акционерно споразумение с Westinghouse за седми блок на Козлодуй.

Досега заявеното по темата от Министерски съвет е, че единствено е приет докладът за споразумението на Драгомир Стойнев и че правителството на Пламен Орешарски ще остави следващият кабинет да реши съдбата на преговорите. В България е и шефът на Westinghouse Дани Родерик, който на няколко пъти обясни предимствата на предлаганите от компанията му реактори. Родерик изрично каза пред БНТ, че изграждането на седми блок на Козлодуй изисква широко политическо съгласие.

По-рано днес лидерът на „Зелените” Борислав Сандов каза пред Actualno.com, че вероятно са подписани „зарабоващи“ страната документи по големите енергийни проекти като VII блок на АЕЦ „Козлодуй“ и „Южен поток“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика