БДЖ обещава "дълбока реформа" в "Товарни превозни"

21337
БДЖ обещава "дълбока реформа" в "Товарни превозни"
Снимка: БГНЕС

"Холдинг БДЖ" ЕАД изготвя план за периода 2015-2022 година. В момента се работи по него. По отношение на "БДЖ-Товарни превози" се очаква дълбока реформа. Информацията съобщи пред журналисти изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров по време на дискусия относно икономическото и социално значение и възможности за развитие на "Товарни превози".

Когато планът стане готов, първо ще бъде представен на министъра на транспорта, а след това ще има и публично изявление, информира агенция "Фокус".

НПО пита дали в БДЖ крият защо са скочили разходите на "Товарни превози"

Крие ли ръководството на БДЖ доклад за реалните причини за увеличените разходи в БДЖ "Товарни превози ЕООД"? Този въпрос задава неправи...

Планът, който се подготвя, е много детайлен. Има сериозна инвестиционна програма, има търсене на решения за погасяване на задълженията и реформи както в пътнически, така и в товарни превози. Реформите са от всякакво естество. Планът ще се финансира със собствени средства и посредством държавата. Това стана ясно още по време на събитието.

Инвестициите са мащабни. Не съм голям оптимист за преватизацията на „БДЖ-Товарни превози". Дружеството не е готово за преватизация,  обясни изпълнителнителният директор на холдинга.

Всичко, което се прави, е съвкупност от реформи. „Ако те не се случат в цялост, а се реши да се подкрепи само една част от плана, нищо няма да се случи. Ако всички елементи, които са заложени вътре, като съвкупност бъдат подкрепени на политическо ниво, със сигурност железницата ще изглежда много добре", коментира Владимиров.

„Проблемите в БДЖ са доста и са натрупвани с дълги години, изискват много съсредоточена работа. Правят се сметки за милиони, дори за милиарди левове. Към момента сме в завършваща фаза на плана. Не мога да се ангажирам с точен и краен срок", заяви Владимиров.

В "Товарни превози" се разбързаха да слагат камери

До средата на следващия месец се надявам да монтираме камери за наблюдение и в десетте горивни стопанства, където зареждат локомотивите...

В документа не се предвижда спиране на влакове. Шефът на холдинга добави: "Спирането и пускането на влакове зависи преди всичко от държавата. Ние сме изпълнителна услуга. Ако държавата поиска да има повече влакове, ще пуснем повече, ако иска по-малко - ще има по-малко. Търсим по-добро решение от това, което имаме в момента".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com