БАБХ: Осигурени са средства за екарисажите

25707
БАБХ: Осигурени са средства за екарисажите
Снимка: БГНЕС

Днес получихме писмо от Министерството на земеделието и храните, че средствата за финансиране дейността на екарисажите са осигурени. Това ни дава основание да стартираме процедурата. Това в интервю за Агенция „Фокус” директорът на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов.

От агенцията Документално са подготвени за това и още утре ще стартират процедура за сключване на договори за изпълнение на събирането на трупове на животни и странични животински продукти. След това ще бъде избран и изпълнител на тази дейност.

Игра на "горещ картоф" заради екарисажите

В петък стана ясно, че екарисажът във Варна спира да събира трупове на умрели животни от цялата страна от 1 ноември заради липса на фин...

По-рано днес шуменският екарисаж, който е най-големият в страната, обяви, че спира работа. Причината е, че договорът на дружеството с Агенцията по безопасност на храните изтече в края на миналата седмица и сега екарисажът няма правно основание да извършва своята дейност.

За БАБХ най-важният приоритет е здравето на потребителя.

„Във всеки един момент от нашата дейност, независимо в кой момент от годината, БАБХ има една основна най-важна задача – да опази здравето на потребителите на хранителни продукти. Това се постига чрез реконтрол на самия пазар, чрез контрол на самите доставчици на храни, било то производители или търговци, чрез контрол върху системите за самоконтрол, които тези доставчици на храни би трябвало да са въвели, тъй като те носят основната отговорност по безопасността на храните за човешкото здраве”, обясни Моллов.

 

Държавата не е подновила договорите си с екарисажите

Отново се появи риск от екологични проблеми. Този път заплахата идва от държавата, която така и не е подновила договорите си с екарис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика