Авиопревозвачи: Вярата в родния туризъм се завръща

9741
Авиопревозвачи: Вярата в родния туризъм се завръща

Професионалистите в бранша реагират на трудностите с иновативни решения, очаква се ръст на броя туристи и печалбите в сравнение с лято 2013.

"Очакваме през този летен сезон да реализираме около 100 полета повече от и до Германия, като няма да има спад в броя на полетите от и до Русия и Украйна", прогнозира преди старта на активния летен туристически сезон директорът на обновеното летище във Варна Димитър Костадинов. Неотдавна от Института за анализи и оценки в туризма оповестиха, че прогнозните данни са за 97% заетост на легловата база в черноморските курорти това лято, и то въпреки негативните събития и наводненията по Северното и Южното Черноморие, на които ставаме свидетели в последните седмици. В края на юни от руската държавна агенция по туризма "Ростуризъм" официално съобщиха, че проливните дъждове в България не са попречили на отдиха на туристите, включително в детските и младежките лагери, цитирайки думите на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма на България Бранимир Ботев.

Холандия ще изпрати 40 полицаи на мястото на катастрофата в Украйна

Холандия ще изпрати 40 души невъоръжена военна полиция на мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Украйна, "за стабилизиранет...

Въпреки катаклизмите, добрите прогнози се потвърждават и от позитивните оценки на авиопревозвачите. "Данните от началото на туристическия сезон показват, че чуждестранните туристи гласуват доверие на България", коментират от българската чартърна авиокомпания Air VIA, която изпълнява полети за различни туроператори и авиокомпании. $България е сред изгодните предложения на туристическия пазар и заслужава още по-голямо внимание“, казва Том де Хейтере, изпълнителен директор на Air VIA. "Има какво да се подобри в имиджа на страната, но доверието на чуждестранните туристи расте"., допълва г-н де Хейтере.

"Всеки ден наши самолети и екипажи изпълняват средно по 4 полета от и до българското Черноморие с капацитет, запълнен почти на 100%", изтъкват от Air VIA, която е една от успешните родни чартърни компании, оперираща с различни контрагенти – от водещи авиопревозвачи до наложени международни туроператори от Германия, Англия, Русия, Швейцария и цял свят. Air VIA е собственост на пловдивчанина Денис Бареков, а изпълнителен директор от 2012 г. е белгиецът Том де Хейтере.

Данните и оценките на професионалистите от Air VIA се потвържват и от хотелиери, други авиопревозвачи и туроператори. Представителят на германския туроператор ITS Калин Сутев твърди в интервю пред DeutcheWelle, че "скандалната слава на опиянчените младежки летувания по българското Черноморие остава в миналото", а в предходно интервю споделя, че "спадът през изминалия сезон в никакъв случай не означава срив". Във всеки случай никой в бранша не очаква външна помощ или решения от странични наблюдатели, а усилена работа и кардинални идеи. Политиката на професионалистите в бранша е проактивна – предлагане на качествени услуги, добра реклама и атрактивни комбинации между природните и културни дадености, с които България разполага. Регулярна практика стават туристическите пакети за чужденци, които комбинират морска почивка, планински курорт и опознаване на културни и археологически забележителности.

За момента тази тактика явно сработва, тъй като общият брой чуждестранни туристи, които са посетили българското Черноморие, като относителна съответна стойност вече е по-голям от общия брой международни туристи за целия минал сезон. Оставащите седмици са шанс да бъдат записани още по-добри резултати и родният туризъм да "поеме глътка въздух" след не толкова оптимистичните резултати от миналия сезон и негативните очаквания след природните катаклизми и дъждовното начало на лятото.

Останките на разбилия се алжирски самолет бяха открити в Мали

В Мали бяха открити останките на разбилия се самолет на Алжирските авиолинии. Това обяви президентът на страната Ибрахим Бубакар Кейт...

Според данните на Дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" към Министерството на икономиката и енергетиката през лятото миналата година България е била посетена от 3,5 милиона чуждестранни туристи, от които над 450 000 са били германци. Има всички данни тази година цифрите да са още по-добри, след като за първите пет месеца на годината летище Варна отчете ръст на пътниците от 9,3%, а летище Бургас с минимално намаление, запази нивата от миналата година. Общият брой на пътниците за първото полугодие е над половин милион, сочат данните на концесионера на двете аерогари Fraport.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика