Атанасова призна: ДАНС не е писала за КТБ в доклада си

5857
Атанасова призна: ДАНС не е писала за КТБ в доклада си
Снимка: БГНЕС

Представиха ни доклада, който оценява дейността на ДАНС за 2013г. и който не е внесен в Народното събрание от Министерския съвет през миналата година. В него няма данни по отношение на Корпоративна търговска банка. Това каза председателят на временната анкетна комисия за КТБ Десислава Атанасова, предаде БГНЕС.

Припомняме, че самата Атанасова отвори дума за доклада, който е изготвен по времето на кабинета "Орешарски". След като тя оповести информацията за него, и Орешарски, и финансовият му министър Петър Чобанов казаха, че в този доклад няма изрични данни за КТБ.

"В доклада на ДАНС за КТБ не се говори. Обсъжда се финансовата и банковата стабилност на държавата, така, както изисква докладът за дейността на държавната агенция. Предвидени са мерки, обсъждани са предизвикателства и е обсъждана цялата дейност на агенцията по отношение на финансовата сигурност и стабилност, както и банкова такава", заяви Атанасова.

Мавродиев: КФН е глобявала КТБ, но за търговия с финансови инструменти

Комисията за финансов надзор (КФН) стриктно е регулирала дейността на Корпоративна търговска (КТБ) банка като инвестиционен посредник...

По време на закритото заседание на комисията за КТБ, депутатите са се запознали в резюме с докладите на трите одиторски компании, които са им предоставени от прокуратурата, както и с доклада на комисията за надзор над независимите одитори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика