Amway – най-голямата компания за директни продажби в света – стъпва на българския пазар

237680
Снимки:

Със сигурност сте запознати с процеса на директни продажби – дистрибутор на дадена марка продукти (най-често ваш роднина, приятел или колега) ви представя каталог, от който вие си избирате нещо и поръчвате чрез него. В България предстои методът да стане още по-използван, тъй като на нашия пазар официално влиза Amway – най-голямата компания за директни продажби в света.

Не е изключено вече да познавате някои от продуктите на тази американска фирма, тъй като тя отдавна развива бизнес в Турция, Румъния и Гърция. В Турция се намира един от най-големите й регионални центрове, който ще се грижи и за навлизането на марката на нашия пазар.

"Спиди" АД постига добър ръст на приходите на полугодието

Най-голямата куриерска компания на българския пазар публикува финансовия си отчет за полугодието. Дружеството запазва добрите си те...

Продуктите на компанията са над 500 и са изключително разнообразни. Линията Artistry например предлага грим, грижа за косата и кожата. Специално по отношение грижата за кожата Amway е призната за една от петте най-добри марки в света. С името Nutrilite (и подразделението Nutriway) пък са нейните хранителни добавки, съставките за които се отглеждат в органични ферми по цял свят. Amway Home е линията с препарати за почистване на дома. Именно от нея е част един от най-популярните продукти на компанията – универсалният препарат L.O.C, с който можете да почистите навсякъде у дома. Филтрите за пречистване на вода с марка Amway пък са най-препочитаните в света.  

Компанията е на българския пазар от юни и набира скорост. Дистрибуторите й вече са 11 000, а до края на годината се очаква да станат 20 000. За да станеш дистрибутор не се изискват никакви специални квалификации или пък опит, достатъчно е само да си пълнолетен и да платиш скромната вноска от 22 лева. Преди да започнат работа, дистибуторите минават курсове, които могат да са както директни, така и онлайн. Там те придобиват не само знания за самите продукти, но и предприемачески и търговски умения, които могат да са им от полза и в други сфери на дейност. Един дистрибутор печели средно по 30% от продажбата на всеки продукт, отделно се получават бонуси по точкова система за определен брой продажби.

Уникалното в политиката на Amway е, че ако клиентът реши, че не е доволен от даден продукт, може да го върне във всеки един момент, независимо дали става дума за един ден или пет години. Компанията не задава въпроси и не иска обяснения, а директно подменя продукта или изплаща неговата стойност.  

„Имаме големи очаквания за българския пазар, тъй като тук директните продажби имат традиция. Според проучванията у вас близо 100 000 души се занимават с такъв бизнес. Вярваме, че българите ще оценят нашият гъвкав и удобен бизнес модел”, заяви Дидем Балчиоглу, която ще бъде регионален мениджър на компанията за България.

Фармацевтичният гигант Pfizer може да купи основния си конкурент

Възможно е да станем свидетели на най-голямата сделка в историята на фармацевтичния сектор. Американската компания Pfizer иска да купи ...

Amway е американска компания, чиято централа е в Гранд Рапидс, щата Мичиган. Тя е създадена преди близо 50 години от двама приятели - Рич ДеВос и Джей Ван Андел. Те решават, че искат да имат собствен бизнес, който обаче да бъде полезен за хората. Затова и Amway е основана на четири принципа - свобода, семейство, надежда и награда.

Днес Amway е най-голямата компания за директни продажби в света. Според класация на списание Forbes пък е 28-ата най-голяма частна компания в САЩ. За нея работят 3 000 000 дистрибутори, а през 2013 г. продажбите са достигнали 11,8 милиона. Amway e на пазара в цели 100 страни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика