"Аладин Фуудс" се оплака от ново "нахлуване" на БАБХ

14455
"Аладин Фуудс" се оплака от ново "нахлуване" на БАБХ
Снимка: БГНЕС

Скандалът между Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и известната с производството на дюнери "Аладин Фуудс" продължава да набира сила.

От компанията се оплакаха, че служители на БАБХ "са нахлули" в предприятието за обработка на пилета на "Аладин Фуудс" в Съединение. Тези действия на Агенцията по храните за пореден път показват тенденциозното отношение проявявано към "Аладин фуудс" и сериозно засягат нормализирането на дейността на дружеството, казват от фирмата.

Със скандал верига за бързо хранене поиска оставката на шефа на БАБХ

Абсурдно е това, че БАБХ вчера (21 май) ни обвини, че нямаме устройство за топло вода в цеха за месо. Това заяви адвокатът на „Ал...

"Ако пак решат да взимат проби за изследване, ще настояваме този път анализът да се извърши паралелно и в независима чужда лаборатория, тъй като имаме сериозни съмнения и притеснения, че е възможно умишлено да заразят продуктите ни в лабораторията на БАБХ", заяви директорът „Бизнес развитие” на фирмата Биляна Томова. За мен това е поредният очеваден опит на г-н Моллов да неутрализира ефекта от публичното обявяване на депозирания от нас сигнал за корупция, добави тя.

По-рано днес основателят на компанията Аладин Харфан се срещна със земеделския министър Десислава Танева и получи нейната пълна подкрепа в борбата срещу корупцията.

“На война като на война, няма да се поддадем на натиска, упражняван върху "Аладин Фуудс". Категорично ще продължавам да искам оставката на Моллов, защото за мен той е олицетворение на корупцията”, заяви Аладин Харфан.

 

Верига за бързо хранене обвини агенцията по храните в изнудване

Веригата за бързо хранене "Аладин Фуудс" ООД и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) се обвиниха взаимно и влязоха в пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика