735 работни места в Кърджали остават незаети

21063
735 работни места в Кърджали остават незаети
Снимка: Thinkstock

Бюрото по труда в Кърджали обяви 735 оферти за работа, но позициите стоят незаети.

За притежателите на дипломи за висше образование има десетки места като преподаватели, инженери и лекари, за среднистите се предлага работа като стругари, шлосери, заварчици, медицински сестри, шофьори. Втори месец вече се търси кредитен консултант за работа в банка, както и секретарка в офис, но кандидати няма.

Миков: Служебното правителство си позволява да надхвърля правомощията си

Служебното правителство си позволява да надхвърля компетенциите и правомощията си, това заяви  по повод масовите чистки на служит...

Предлага се работа и на хората с трайни физически увреждания, с намалена над 50% трудоспособност. Сред обявените 32 места са посочени 6 за висшисти – технолог по облекло с техническо образование, преводач с немска филология, управител на аптека и 3 лекари. Останалите оферти са за общ работник, 14 шивачи, продавач-консултант, барман, кондуктор в градския транспорт, автомонтьор и т.н., за които се изисква средно образование.

Служителите в Бюрото по труда не крият учудването си от липсата на желание за работа при положение, че безработицата в Кърджали твърдо държи тенденцията от 8%. Те отдават това на липсата на баланс между търсенето и предлагането. Много са безработните, които дори отказват да се регистрират в бюрото, след като се запознаят с офертите.

Промишлените предприятия продължават да търсят специалисти със средно образование от професионалните гимназии и предлагат добро заплащане, но отново няма кандидати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com