43% от фирмите у нас дават бонуси

15373
43% от фирмите у нас дават бонуси
Снимка: БГНЕС

Почти половината от българските фирми ще дават бонуси за Великден. Това сочи проучване на Българската търговско-промишлена плата.

Размерът на премиите варира между 10 и 30% от заплатата на хората. Секторите, в които най-често се раздават са строителство, металургия, IT дейности и търговия. 60 на сто от фирмите ще дават до 200 лв. по Великден, а около една трета над тази сума. Работодателите предпочитат да заделят парични средства, но не са малко и тези които подаряват ваучери за храна или дори директно продукти като захар и брашно или напитки. Има и такива, които символично подаряват подаръци под формата на напитки и храни. Интересното е, че практиката с раздаването на бонуси се запазва през последните 3 години.

56% от работодателите ще дадат коледни бонуси на служителите си

Българската стопанска камара проведе непредставително проучване в периода 25.11.2013 – 6 декември 2013 г. сред 410 компании за то...

Празник или не за бизнеса са важни резултатите. Затова само една трета от фирмите, които ще раздават бонуси, ще бъдат щедри към всички служители по равно. Масово работодателите предпочитат да дават според заслугите, информира БНТ. И то защото така, според работодателите, се стимулира работата и резултатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика