33 от спрените влакове ще бъдат възстановени

13837
33 от спрените влакове ще бъдат възстановени
Снимка: БГНЕС

"БДЖ-Пътнически превози" ревизира графика за движение на 38-те спрени пътнически влака.

Националният железопътен превозвач ще възстанови 33 влака. 30 от тях ще се движат по пълния си маршрут, а 3 от тях по част от направлението.

Спрените линии на БДЖ може и да бъдат върнати

Препоръчва се спирането на по-нататъшното редуциране на влакове до стратегия за оздравяване на БДЖ. Това решиха депутатите от Комисията...

От 10-те отменени влака по част от маршрута, ще бъдат напълно възстановени 8. По технически причини и съгласуване с местните власти, няма да се движат само пет влака.

Влаковете ще бъдат включени в графика за движение от 1 февруари 2015 г. Ръководството на държавния жп превозвач продължава със срещите по места с кметовете, за да се изготви график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората, обяснява МТИТС.

Вчера правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2015 г. в размер на 40 милиона лева.

Средствата, които се осигуряват от централния бюджет, ще отидат за "БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. Те ще създадат предпоставки за изпълнение на извършваните обществени превозни услуги и за осигуряване на нормални условия за пътуване на ползващите железопътен транспорт, обяснява пресцентърът на МС.

Московски: Нямаме алтернатива на спрените влакове

Връщаме спрените влакове, защото те нямат алтернатива. Няма какво да се пусне на тяхно място. Това обясни министърът на транспорта, инф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com