20 дни след изказване на Йордан Цонев шефът на Фонда за гарантиране на влоговете си замина

30084
20 дни след изказване на Йордан Цонев шефът на Фонда за гарантиране на влоговете си замина
Снимка: БГНЕС

Председателят на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВБ) Росен Николов е освободен от поста си поради негово искане. Това съобщиха от правителствената информационна служба след днешното редовно заседание на Министерския съвет.

Правителството определи поста да заеме Радослав Миленков, допълват от службата.

МФ предложи закон за по-бързо плащане на депозити при случаи като с КТБ

Министерството на финансите се захвана сериозно с директното транспониране в законодателството ни на Директива 2014/49/EC, като публику...

Радослав Миленков е магистър по финанси от УНСС и притежава дългогодишен опит в банковата сфера. В професионалната си дейност е работил първоначално като инвестиционен посредник и одитор в „Делойт и Туш България”, а в периода 2003-2011 г. е заемал различни ръководни позиции в системата на Първа инвестиционна банка, включително е бил член на управителния й съвет.

От 2012 г. до сега е член на УС на Общинска банка и изпълнителен директор на банката. Отговорностите му включват дейности в сферата на управлението на риска, финанси, управлението на активи и пасиви, съобщават още от правителсвената информационна служба.

Според агенция ПИК днес е е трябвало да се сключат договорите между ФГВБ и деветте избрани банки, които ще изплащат гарантираните пари от КТБ.

Припомняме, че на 31 октомври депутатът от ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна предупреди, че Движението наблюдава случващото се около КТБ, защото имало информация, че Николов е зависим от "един кръг в парламента" и че с назначаването на синдик готви разпределение на апетитни активи от КТБ в полза на този кръг. Агенция ПИК пък лансира, че Николов бил близък до Иво Прокопиев веднага след като излезе информацията за освобождаването му.

Експерт пред Actualno.com: Законопроект на БСП клати валутния борд

Не е вярно, че със законопроекта си за финансиране на Фонда за гарантиране на влоговете и запазване на бюджетния ни дефицит през тази г...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика