15 хил. лв. е заплатата на управителя на БНБ на месец, 13 хил. лв. - за подуправителите

10013
15 хил. лв. е заплатата на управителя на БНБ на месец, 13 хил. лв. - за подуправителите
Снимка: БГНЕС

15 368 лева е месечната заплата на управителя на БНБ, подуправителите получават месечно възнаграждение от 13 173 лева, а членове на Управителния съвет на банката с по 4 391 лева. 

Днес Управителният съвет на БНБ прие становище по независимата оценка за състоянието на банковия надзор на БНБ, изготвена от Международния валутен фонд и Световната банка и предложи окончателната версия на доклада да бъде финализирана до края на август 2015 г. Докладът ще бъде в основата на плана за реформиране и укрепване на банковия надзор на БНБ, който ще бъде публично обявен до края на септември 2015 г., информираха от Централната банка. 

БНБ отне лиценза за платежна институция на "СЕЛ ИНТ България"

Управителният съвет на Българска народна банка (БНБ) разгледа предложението на управителя на БНБ и подуправителя на БНБ, ръководещ упра...

От там съобщават още, че стартира официално процесът по прегледа на качеството на активите в търговските банки. Като първа стъпка в този процес УС на БНБ на основание на чл.16, ал.8 от Закона за обществените поръчки одобри откриване на тръжна процедура за избор на независим външен консултант по организирането и провеждането на прегледа. 

Допълнително БНБ прие решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на Управителния съвет на БНБ. 

Решението се базира на следните принципи: Обвързване на възнагражденията на членовете на Управителния съвет със средното месечно възнаграждение на ръководителите на банките в България, както следва: 70% за управителя на БНБ; 60% за подуправителите и 20% за другите членове на Управителния съвет. Отменяне на възнагражденията за участие в заседанията на Управителния съвет за управителя и подуправителите. Въвеждане на лимит за общото възнаграждение на управителя и подуправителите, включително допълнително материално стимулиране, до размера на средното общо възнаграждение на ръководителите на банки в България. Публично оповестяване на месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет в Годишния отчет и в бюджета на БНБ. 

Вчера новите подуправители на БНБ положиха клетва пред Народното събрание. Екипът на управителя Димитър Радев е съставен от Димитър Костов - управление "Банков надзор", Калин Христов - управление "Емисионно" и Нина Стоянова - управление "Банково".

НС одобри предложенията на Радев за подуправители на БНБ

Народното събрание (НС) прие предложенията на гуверньора на Българска народна банка Димитър Радев за подуправителите на централната бан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика