11 фирми се борят за проекта на магистрала "Русе – Велико Търново"

13065
11 фирми се борят за проекта на магистрала "Русе – Велико Търново"
Снимка: БГНЕС

11 са отворените оферти в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за изработването на идеен проект за АМ "Русе – Велико Търново". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Индикативната стойност на поръчката е 1 250 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 120 дни.

Тежките ремонти по магистралите остават за септември

По магистралите ще се строи до 1 юли, след това ще се продължи през септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно ...

Целта е да се проучат възможните технически решения за изграждане на автомагистралата, с минимум три варианта за реализация на трасето по нов терен извън съществуващия път I-5. Ще се изследват социално-икономическите последици от реализирането на проекта и мерките за ограничаване на въздействието върху околната среда.

Сред фирмите, проявяващи желание за строителство, има чужди компании. Отворените оферти по реда на постъпването им в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ са на „Инжконсултпроект“ ООД; „Трафик Холдинг“ ЕООД; „Пътпроект 2000“ ООД; ДЗЗД „Проект Русе 2015“, в което участват: „3TI Проджети ингенериа интеграта“ Спа, Италия, „Рутекс“ ООД, „СивЕн Дизайн Сървисис“ ООД; „Виа План“ ЕООД; „Илия Бурда“ ЕООД; „Алве Консулт“ ЕООД; ДЗЗД „АМ Янтра“, с участници: „Трансконсулт-22“ ООД, „Контролс“ ООД, „МОТТ МАКДОНАЛД“, Англия; „Пътпроект“ ЕООД; Консорциум „Мости“, в който са: „Мости България“ ЕООД, „Мости Катовице“ Сп., Полша; „Ежис-ППМ“ ДЗЗД, в което участват: „Ежис България“ ЕАД, „Ежис интернасионал“ АД, Франция, „Проджект Планинг енд Менинджмънт“, България.

Началото на проекта е Дунав мост при гр. Русе при км 0 на път I-2, а краят е приблизително при км 118 - пресичането със съществуващия път I-5 Велико Търново – Габрово, в близост до с. Соколово.

Критерият за оценка на предложенията е икономически най-изгодна оферта.

АПИ сваля скоростта по "Тракия" и "Хемус" заради лошото им състояние

Скоростта по определени участъци на магистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъде ограничена до 90 км/ч от от 1 април, съобщиха от Агенция "П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика