10 000 лв. трябват за ремонт на професионалната гимназия в монтанското село Владимирово

34267
10 000 лв. трябват за ремонт на професионалната гимназия в монтанското село Владимирово
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Необходими са не по-малко от 10 000 лева за отстраняване на щетите, нанесени от градушката на 8 юли на учебния комплекс, който е собственост на професионалната гимназия по транспорт в село Владимирово, община Бойчиновци. Това каза за Радио „Фокус” – Видин директорът на учебното заведение Анета Александрова. Тя обясни, че ледените късове, някои от които от по 700 грама, са нанесли повреди на около 4 000 керемиди, счупените стъкла са над 50 кв. м., образували са се пукнатини и течове.

От застрахователната агенция е направен оглед, предстои да мине и общинската комисия, сформирана за оглед и оценка на щетите. Учебното заведение ще разчита както на средствата от застраховката, така и на помощ от институциите. „Повредите от градушката са в учебния комплекс, те не са в сградата на училището”, уточни Анета Александрова. Тя добави, че учебното заведение разполага с общежитие с 800 легла, което позволява, докато едното крило се възстановява, учениците да бъдат преместени в другото.

Във Видин е открит център за кариерно развитие

Център за кариерно развитие е открит във Видин. Информация съобщи  на на пресконференция Красимир Кирилов, председател на Видинска...

162 ученици са записани в гимназията по транспорт в дневна форма на обучение. Около 30 са на самостоятелно обучение. Има интерес към специалностите, свързани с транспортния сектор, каза още директорът на гимназията. Тя добави, че интересът е предимно от ученици, чиито родители също са завършили гимназията. Голяма част от тях продължават обучението си във висши учебни заведения. Любопитен факт е, че инженерите са по-малко от медиците. Само през миналата година 5 възпитаници на гимназията са приети да изучават медицински специалности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика