550 данъчни проверки са извършени по Южното Черноморие

14527
 550 данъчни проверки са извършени по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Повече от 550 проверки по Южното Черноморие са извършени през последните 10 дни от инспектори на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас.

Проверките ще продължат и през следващите месеци, работното време на проверяващите е 24 часа в денонощието, съобщиха от приходното ведомство в крайморския град. Засиленият контрол за спазване на данъчното и осигурителното законодателство в разгара на летния туристически сезон по Южното Черноморие е имал дисциплиниращ ефект, се посочва в съобщението. Във времето след 17.30 ч. оборотите, отчитани от фискалните устройства и предавани дистанционно до НАП, са отбелязали ръст, посочиха от НАП-Бургас.

НАП проверява и в извънработно време

Националната агенция за приходите започва проверка на касовите бележки в търговските обекти в страната. 1200 ревизори от агенцията ще...

"Целта на контрола е не да бъдат непременно и на всяка цена съставени стотици актове, а извеждане на светло в максимална степен на реалните обороти. Следим внимателно и работодателите да заплащат пълния размер на положения труд, единични са случаите на наети сезонни работници без писмени договори", каза началникът на отдел "Оперативни проверки" в НАП-Бургас Стефан Банкин.

Най-честите нарушения, установени при проверките, са неиздаване на касови бележки и разлики между касовите наличности и отчетеното на фискалните устройства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика